Mi a helyes méregtelenítés folyamata?

Mi a helyes méregtelenítés folyamata?

Napjainkban igazán nehéz dolga van annak, aki úgy szeretne étkezni, hogy kizárólag természetes és egészséges táplálékokat visz be a szervezetébe. Az utóbbi időkben emiatt váltak nagyon népszerűvé a különböző tisztítókúrák, ám ezekbe sem lehet mindenféle előzetes tájékozódás nélkül belevágni, ha azt szeretnénk, hogy hatásos legyen a méregtelenítés folyamata. Ha mostanában nincs minden rendben az emésztéseddel, emellett gyakran vagy ok nélkül fáradt és kimerült, akkor valószínűleg nálad is elérkezett az idő, hogy megszabadulj a testedben felhalmozódott salakanyagoktól!

Hogyan kezdd el a méregtelenítést?

A legelső és legfontosabb tudnivaló: a méregtelenítés nem egy végleges étrendváltoztatás, csak egy ideiglenes, pár napos vagy hetes kúra. Bár gyakran jár súlyvesztéssel, mégsem a fogyás az elsődleges célja, hanem a szervezet megtisztítása, az egészség helyreállítása. Ezért ne fogyókúraként viszonyulj hozzá.

A méregtelenítést tulajdonképpen a vese és a máj végzi, és valljuk be, a sok feldolgozott élelmiszer fogyasztásával elég sok munkát is adunk ennek a két szervünknek. A méregtelenítés folyamata során azonban egy kicsit tehermentesítjük őket, és megszabadítjuk testünket a hosszú idő alatt felhalmozódott salakanyagoktól. 

A tisztítókúrába akkor érdemes belevágnod, amikor otthon tudsz maradni, ugyanis előfordulhat, hogy a szervezeted fokozott fáradékonysággal reagál a hirtelen változásra, ezért fontos, hogy legyen elegendő időd pihenni és regenerálódni. Mielőtt elkezdenéd, vess egy pillantást az emésztést és méregtelenítést segítő étrend-kiegészítőinkre is!

Mi zajlik a testedben a méregtelenítés folyamata során?

Amikor elkezded a tisztítókúrát, a következő szempontokat kell szem előtt tartanod: 

  • Kerülnöd kell az alkoholt és az üdítőket, kizárólag ásványvizet és gyógyteákat fogyaszthatsz
  • Tiltólistára kerülnek a finomított szénhidrátok, a cukrok, fehér lisztet tartalmazó élelmiszerek
  • Az étkezéseidből hagyj ki mindenféle feldolgozott ételt, például konzerveket, gyorsételeket, csomagolt élelmiszereket
  • Ne fogyassz nehezen emészthető, olajban sült ételeket, zsíros húsokat 

Bár elsőre kicsit ijesztőnek tűnik ennyi tiltás, azonban nem kell lemondanod a finom falatokról. A kúra alatt fogyassz bátran friss zöldségeket és gyümölcsöket, rostokban gazdag élelmiszereket, halat. Fontos, hogy egyetlen tápanyagot se vonj meg a szervezetedtől, fogyassz elegendő szénhidrátot, zsírt és fehérjét. Ahhoz, hogy a méregtelenítés megfelelően végbemenjen, nagyon fontos a kellő mennyiségű folyadékbevitel, mely lehet víz vagy egy olyan különleges teakeverék, amely segít a megtisztulásban.

A kúra hatására a tested szinte fellélegzik, a méreganyagok kiürülnek a szervezetedből, a kezdeti fáradtság után pedig élettel és energiával telinek fogod érezni magad. Javul a közérzeted, a bőröd sima és bársonyos lesz, az immunrendszered erősödik, a bélflóra helyreállításával pedig búcsút vehetsz az emésztési problémáktól is. A méregtelenítés folyamata tehát az egész testedre hatással lesz.

Mi történik a méregtelenítés után?

A tisztítókúra után fokozatosan visszatérhetsz a megszokott életedhez, ám ha hosszabb távon is meg akarod őrizni egészségedet, akkor jobb, ha megszabadulsz néhány eddigi rossz szokástól. 

Továbbra is igyekezz minél több friss és egészséges ételt fogyasztani, és minimálisra csökkenteni a feldolgozott élelmiszereket, emellett a rendszeres mozgásról se feledkezz meg. Ha pedig szeretnél még ennél is többet tenni egészségedért, nézz körül webáruházunkban, hiszen tudod - Your Body Guard - azaz mi vagyunk a tested őrzői!

 

 

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?

Termékeinket telefonon keresztül is megrendelheted.
Hívd ügyfélszolgálatunkat és munkatársaink
készségesen állnak rendelkezésedre!

+36-70-392-3773

 

INGYENES KISZÁLLÍTÁS

bankkártyás fizetés esetén!  

Kattints ide a további részletekért!

 

 

Keresés