Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > >

Hírek

2019. 11. 26. 12:55:07
Szépülj kívül-belül - ezért válaszd a halkollagént! Ma már ismert tény, hogy a kollagén rendszeres fogyasztása nagyban hozzájárul a bőr hidratáltsághoz, segít a rugalmasság megőrzésében és a ráncok halványításában. De a marha, vagy a halkollagén hatékonyabb? 
2019. 08. 29. 23:32:59
Legfontosabb üzemanyag szervezetünk számára: a vitaminok!

A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, igaz csak kis mennyiségben. Mivel a szervezet nem képes az előállítására ezért a vitaminokat tápanyag formájában kell a szervezetünkbe juttatni.

2019. 08. 29. 19:12:48
Tudtad, hogy mik a rendszeres sport jótékony hatásai?

Minden olyan tevékenység, ami során valamilyen mozgást végzünk, jótékony hatással van a szervezetünkre. Akár olyan mozgásról van szó, ami része a mindennapi életünkek, akár tudatosan építettük be a mindennapjaink világába akár a sétálást vagy a kertészkedést vagy a rendszeres futást. A rendszeres testmozgás számos előnnyel jár.

2019. 08. 29. 18:58:45
Tudtad, hogy a nők a kiszolgáltatottabbak a stressz káros hatásainak?

Egyéni adottságoktól függ, hogy ki hogyan viseli a stresszt. Egy modern tudományos kutatás azonban azt állítja, hogy a nők agya jóval érzékenyebben reagál a sresszhormonokra. A philadelphiai Children’s Hospital kutatói szerint a stressz kezelése nem csak egyénenként, hanem nemenként is változik. Patkányokon elvégzett kísérletek bizonyítjak, hogy a stressz szempontjából a nők a kiszolgáltatottabbak.

2019. 08. 29. 18:40:36
Miért jó szoláriumozni?

Amennyiben mértékletesek vagyunk a szolároumnak számos jótékony hatása lehet. Az emberi szervezet működéséhez elengedhetetlen a fény. Az UV fény egyik pozitív hatása, hogy elősegíti a D-vitamin szintézisét, amit a szervezetünk saját maga állít elő fény hatására. A tél végére már nagyon alacsony hazánkban a lakosság D-vitamin szintje. A napsütéses időszak beköszöntével aztán testünk ismét feltöltődhet, ha elegendő időt töltünk a napfényben.

2019. 08. 26. 22:15:52
Legyőzni a cellulitot!

 

A cellulit a kötőszövetben megtalálható, kötőszöveti sövényekkel határolt zsírfelhalmozódás, amit narancsbőrnek is szoktunk nevezni. A narancsbőr egyenletlenné teszi a bőr felszínét. Azért nevezzük narancsbőrnek, mert a narancs héjához nagyon hasonló lesz az érintett bőrfelület. A cellulitot nem szabad összetéveszteni a cellulitisszel, mert ez utóbbi egy bakteriális fertőzés, amelynek következtében a bőr begyullat. A nők több mint kilencven százalékát érinti ez a probléma, azonban ritkábban férfiaknál is előfordul. Általában és a leggyakrabban a comb, a fenék, de ritkábban a hason is jelentkezhet. A cellulit, a narancsbőr nem számít kóros állapotnak, de nagyon komoly bőrgyógyászati és kozmetikai jelentőséggel bír, esztétikai megfontolások miatt.

2019. 08. 26. 21:56:52
Kollagén a fiatal bőr titka

A κόλλα vagyis kólla görög szóból, amely nem jelent mást, mint ragasztó; ered a kollegén szavunk. A kollagén tulajdonképpen nem más, mint az állatvilág egy leginkább elterjedt fehérjéje. A kollagén a sejtek közötti térben, a csontok rugalmasságában és a porcszövet felépítésében játszik nagyon fontos szerepet.

2019. 08. 26. 21:38:56
Valósítsd meg céljaidat! Valósítsd meg önmagadat!

 

Amikor az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást, a sportos életmódot azért szeretnénk az életünkben megvalósítani, mert fogyni szeretnénk, akkor az első dolog ami általában eszünkbe jut az nem más, mint a futás. Úgy tudjuk, hogy futás közben zsírt égetünk és azt gondoljuk, hogy minél tovább futunk annál több zsírtól szabadulunk meg. Elindulunk tehát azon az úton, hogy beszerezzük tréningruhánkat, külön futócipőt vásárolunk magunknak és körbenézünk a környéken, hogy hol lenne megfelelő terep a futásra.

 

2019. 08. 23. 15:25:35
Multivitamin a pattanások ellen

 

A pattanás vagy akne a közhiedelem szerint a serdülőkorban élők bőrpanasza, mint annyi sok más témában a közhiedelem ebben a kérdésben is téved. A pattanás nagyon sokakat érintő bőrbántalom. Akkor jön létre, amikor a valamilyen okból eltömődik a faggyúmirigyek kivezető nyílása és ez be is gyullad. Ennek a hátterében számos dolog állhat, kamaszkorban a lányoknál és a fiúknál is lejátszódó testi változások hatására megnő a mirigyek aktivitása, megnövekedik a faggyútermelés, olyan folyamatok játszódnak le a szervezetben amely megnöveli a pattanások képződését. Az okok azonban mások is lehetnek.

Keresés